Кам’янець-Подільський фаховий коледж
індустрії, бізнесу та інформаційних технологій

Засідання круглого столу «Перспективи ефективної взаємодії стейкхолдерів освітньо-професійних програм відповідно до сучасних вимог підготовки кадрів».

3 червня 2023 року конференц-зал коледжу зібрав освітян і провідних роботодавців міста та регіону.

Перед початком роботи в.о. директора коледжу Сергій Никифорчин ознайомив партнерів та гостей коледжу з останніми напрацюваннями щодо вдосконалення матеріально-технічної бази та окреслив пріоритетні напрямки розвитку освітнього закладу в найближчому майбутньому.
З вітальним вступним словом до учасників заходу звернулася директор Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації Дарія Басюк, яка відзначила помітний прогрес в роботі нашого навчального закладу та професійну роботу колективу.
Круглий стіл — майданчик для комунікації між зацікавленими у підготовці кваліфікованих молодих спеціалістів сторонами: представниками освіти і бізнесу.
Програма заходу передбачала обговорення з акцентом на тих галузях, що є важливими для Кам’янця-Подільського та Хмельницької області.
В першій частині обговорення свій погляд на подальшу співпрацю представили роботодавці, представники бізнесу. Було розглянуто різні моделі інтеграції навчального процесу у виробництво, в тому числі і за програмами обміну чи елементами дуальної освіти. Підтвердженням актуальності та необхідності подібних зустрічей стали ідеї спільних проєктів в процесі виступів та обговорення.
Під час другої частини круглого столу баченням перспектив та досвідом співпраці з партнерами ділилися освітяни.
Зокрема, учасники заходу мали можливість познайомитися з особливостями здобуття практичних навиків студентами нашого багаторічного партнера Комплексу шкіл політехнічних (м.Глогув, Республіка Польща), закладів вищої, професійно-технічної та фахової передвищої освіти.
Щиро вдячні за участь в роботі круглого столу:
Дарії Басюк – директору Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації,
Світлані Фіярській – начальнику відділу вищої, професійно – технічної, позашкільної освіти та науки управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації,
Олегу Демчуку – Голові правління «Українського кластерного альянсу», голові правління «Агенція регіонального розвитку «Астар»,
Вадиму Мендограло – співзасновнику ТОВ «Ай.Ті.Промоушн»,
Наталії Турчак – менеджеру проектів персоналу АТ «Подільський цемент» (CRH, Cemark),
Марині Фатіні – власниці Guest house Karta F.M.,
Любові Євстафієві – менеджеру по персоналу компанії «Ланет»,
Віталію Фоменку – головному інженеру ТОВ «Модуль»,
Ігору Безалтинних – головному енергетику ТОВ «Модуль»,
Павлу Коженю – директору КШП (м. Глогув, Республіка Польща),
Олегу Поліщуку – завідувачу кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Хмельницького національного університету,
Василю Селізару – директору ДНЗ ВПУ №11, м. Хмельницький,
Петру Артнаєву – директору ТзОВ «Джафар»,
Олександру Петлевому – директору «Iuvesvet engineering» SRL (Республіка Молдова).
Сподіваємося на нові спільні успішні проєкти задля підготовки високоякісних молодих фахівців!