Кам’янець-Подільський фаховий коледж
індустрії, бізнесу та інформаційних технологій

Тиждень відділення геотехнологій

Традиційно, на початку квітня, в коледжі проходить тиждень відділення геотехнологій. В цей період на відділенні проводяться різноманітні виховні заходи,  в яких приймають участь  викладачі фахових комісій гірничо-технологічних та маркшейдерських дисциплін  та студенти, які навчаються на спеціальностях: «Відкрита розробка корисних копалин», «Обробка природного каменю», «Маркшейдерська справа».

Протягом тижня відбувались цікаві заходи: зустріч з ветеранами гірничого відділення –  Пасічником М.О., Левицьким В.Ф., Рябоконь В.А., яку організували викладачі комісії гірничих дисциплін Костишин Н.М., Горішна О.В.  Викладач Боднарчук В.Б. організував проведення останнього дзвоника в групі ВР-111.

Викладач гірничих дисциплін Чередніченко В.В. організував зустріч випускників 1970 року спеціальності «Відкрита розробка корисних копалин», на яку приїхали випускники зі всіх куточків України.

Викладачі комісії маркшейдерських дисциплін  Тупікова Н.Ю. та Лелявин С.П. провели відкритий виховний захід для студентів І-ІІ курсів на тему: «Історія маркшейдерської справи». Викладач геодезії Комарницька О.А. провела олімпіаду в групі МС-131.

На відділенні проводились різноманітні конкурси серед студентів ІІІ-ІУ курсів спеціальності «Обробка природного каменю». В підготовці та проведенні конкурсів брали участь викладачі комісії технологічних дисциплін Олексійчук С.Б., Ліньков Є.Ф, Яворський С.Є. Найкращим ювеліром признаний Галагуз Д. (гр.ОК-111). В конкурсі «Перші вироби з каменю» перемогу отримав Сьомов М.

Для студентів ІІ курсу  викладачі Хімяк О.М. та Яворський С.Є. провели екскурсії в каменеобробну  лабораторію та ювелірну майстерню.

Викладач Ільницький М.І. в мінералогічному музеї провів серед студентів ІІ-х курсів  вікторину на кращого знавця з геології.

З  метою профорієнтаційної роботи  на відділенні проводилось багато виховних  заходів  для школярів міста та району. В коледж були запрошені учні ДСШ №1, ЗОШ с.Оринін, ЗОШ с.Жердя. Учні відвідали навчальні кабінети та лабораторії коледжу, спортивний зал та музей історії коледжу. Викладач технологічних дисциплін Ільницький М.І. провів пізнавальну  екскурсію по мінералогічному музею. Відвідувачі  музею були приємно вражені зразками мінералів та гірських порід.

Час пролетів дуже швидко. Попереду наполеглива робота викладачів та студентів відділення з метою профорієнтаційної роботи  серед учнівської молоді шкіл міста та району, а також співпраця з каменедобувними та каменеобробними підприємствами Західного регіону.






Завідувач відділення геотехнологій

Олексійчук С.Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *