Кам’янець-Подільський фаховий коледж
індустрії, бізнесу та інформаційних технологій

Екскурсія в кар’єр

Традиційно на початку навчального року для студентів нового набору спеціальності «Гірництво» викладачі комісії фахових гірничо-технологічних дисциплін Олексійчук С.Б. та Чередніченко В.В. організовують екскурсії на гірничі підприємства.


26 вересня студенти разом з викладачами відвідали ТзОВ «Бурдяківський спецкар’єр». Біля кар’єроуправління відбулась зустріч з технічним директором Поповичем Андрієм Івановичем, колишнім випускником індустріального технікуму, який розповів про підприємство, його перспективи, можливість подальшого працевлаштування.
Після короткої інформації студенти відвідали два дробильних заводи, на яких переробляють вапняк на щебінь. В кар’єрі побачили роботу бурового верстата, який бурив свердловини для вибуху. Дуже цікавим виявився процес навантаження породи екскаваторами в автомобільний транспорт, за яким студенти спостерігали з захопленням. Спілкування з працівниками підприємства, батьками студентів, які навчаються в коледжі, та зустрічі з випускниками створили гарну атмосферу під час перебування на кар’єрі.
Несподіванкою для студентів став вибух, який проводився на уступі, від якого студенти були в захваті.
На завершення екскурсії студентів та викладачів пригостили смачним обідом, за що всі були дуже вдячні керівництву підприємства. З гарними враженнями студенти повертались додому.


Завідувач відділення геоелектротехнологій
Світлана Олексійчук